Over 3.000 mennesker nød sommervejret i Akademihaven lørdag den 11. august, hvor fem kongelige operasangere sang uddrag fra Det Kongelige Teaters repertoire i sæson 2012/2013. Johan Reuter, Carol Conrad, Elisabeth Halling, Gitta-Maria Sjöberg, Gert Henning-Jensen og Guido Paevatalu, der også var en sublim konferencier, blev akkompagneret af Carol Conrad på klaver.

Blandt højdepunkterne var arier fra Rigoletto, Don Giovanni og Händels Messias – sidstnævnte iscenesættes på Gamle Scene 12-30. september.

Den kommende operasæson i Det Kongelige Teater byder også på Madam Butterfly, Il Trittico og Tosca af Giacomo Puccini. I Akademihaven sang Gitta-Maria Sjöberg O mio babbino caro fra Gianni Schicchi (en del af Il Trittico).

Fra Georges Bizets Carmen, der spilles på Store Scene og som turnerende kammeropera, fik vi Carmens Sequedille, Blomsterarien og Toreadorsangen, der var aftenens finale. Det operaglade publikum i Sorø fik lov til at synge med på omkvædet, inden alle istemte Carl Nielsens Den danske sang (er en ung blond pige). De professionelle kvitterede med valsen fra Den Glade Enke som ekstranummer.

Der var liv og glade dage for foden af Kinahøjen, hvor børn fik lov at boltre sig ved scenekanten. Guido Paevatalu måtte tysse på de ind imellem lidt for højrøstede børn, og byttede meget passende en af Puccini-arierne ud med Jeronimus’ arie fra Maskarade.

Tak til de medvirkende for en dejlig aften. Også tak til Sorø Kunstmuseum og Stiftelsen Sorø Akademi for et godt samarbejde om de nødvendige forberedelser.

Gert Henning-Jensen og Johan Reuter synger Puccini

Børn ved scenekanten

Guido Paevatalu som konferencier (og Jeronimus)

Gert Henning-Jensen og Elisabeth Halling synger Bizet

Bravo

Der var godt fyldt op på plænen

Johan Reuter synger Wagner

Mange havde taget festivalstole med

Vejret var perfekt

Over 3.000 publikummer

Gert Henning-Jensen synger Rigoletto

Elisabeth Halling synger Händel

Elisabeth Halling og Gitta-Maria Sjöberg danser til Toreadorsangen

Tak for i aften

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment